დღეს, 7 აპრილს, ბათუმში თევზისა და ზღვის პროდუქტების ფესტივალი გაიმართა.
საფესტივალო სივრცე ზღვის პირას, ალი და ნინოს ქანდაკების მიმდებარედ იყო მოწყობილი. სტუმრებს გრილზე შემწვარი თევზისა და ბათუმური ლუდის შეძენის საშუალება ჰქონდათ.
გამოფენილი იყო ხარიტონ ახვლედიანის სახელობის მუზეუმის ხელნაწერთა ფონდში დაცული, აჭარის რეგიონისათვის დამახასიათებელი თევზეულის ტრადიციული კერძების მომზადების რეცეპტები და გასული საუკუნის შუა წლებში, ბათუმის თევზკომბინატის პროდუქციის ეტიკეტები.
თევზისა და ზღვის პროდუქტების ფესტივალი მესამე წელია ტარდება და მისი გამართვა ბათუმურ ტრადიციად იქცა. ფესტივალის ორგანიზატორები იყვნენ: ორგანული აქვაკულტურის განვითარების ასოციაცია „ფორეჯი“, საქართველოს გარემოს დაცვისა და სოფლის მეურნეობის სამინისტრო, კავკასიის გარემოსდაცვითი ორგანიზაციების ქსელი, აჭარის სოფლის მეურნეობის სამინისტრო და ბათუმის მერია.