სიახლეები

„იდუმალი სტუმარი“ აჭარაში მდებარე კაფე-რესტორნების მომსახურების ხარისხზე

22.10.2014 • 1895
„იდუმალი სტუმარი“  აჭარაში მდებარე კაფე-რესტორნების მომსახურების ხარისხზე

 

აჭარაში მდებარე 32 კვების ობიექტის სერვისს წელს, ივლის-აგვისტოში, იდუმალი სტუმარი აკვირდებოდა – ასე შეეცადა აჭარის ტურიზმის დეპარტამენტი, შეემოწმებინა მომსახურების ხარისხი და დაედგინა იმ ტრენინგებისა და გადამზადების კურსების ეფექტურობა, რასაც დეპარტამენტი სამი წლის მანძილზე პერიოდულად უტარებს აჭარაში მდებარე რესტორნებისა და კაფეების მენეჯმენტსა და მოსამსახურე პერსონალს.

 

რას ფიქრობენ „იდუმალი სტუმრები“ სერვისის შესახებ? – კვლევის პირველი შედეგები აჭარის ტურიზმისა და კურორტების დეპარტამენტმა დღეს გამოაქვეყნა.

 

კვლევის შედეგებით ირკვევა, რომ დატვირთულ ტურისტულ სეზონზე, ყველაზე მნიშვნელოვანი მომსახურების სისწრაფეა და ობიექტებს ამ კუთხით საკმაოდ დაბალი შეფასებები ეძლევა. „ადგილი ჰქონდა, როგორც შეკვეთის დაგვიანებით მირთმევის შემთხვევებს, ასევე, ხურდის დაგვიანებით დაბრუნებასაც.“ – აღნიშნულია კვლევაში.

 

კვლევის თანახმად, პრობლემებია მიმტანებთან კომუნიკაციის დროსაც.  „მომხმარებლები თვლიან, რომ მიმტანების გარკვეული ნაწილი ვერ მეტყველებს გამართულად – უჭირთ კერძის შესახებ დეტალური ინფორმაციის მიწოდება, რიგ შემთხვევებში არ იციან კონკრეტული კერძით გამასპინძლების საშუალება აქვს თუ არა დაწესებულებას… მაღალი პროცენტით სახელდება მომსახურე პერსონალის „ფუჭად გაწეული“ მომსახურების გამო, გაღიზიანების შემთხვევები“ – ვკითხულობთ კვლევაში.

 

 

„იდუმალ სტუმრებს“ თითქმის არ ჰქონიათ შენიშვნები კერძების ხარისხის მიმართ. მათი დაკვირვებით, ასევე, ნაკლებად თვალშისაცემია ობიექტების სისუფთავის ნორმების დარღვევა.

 

„ძირითად დადებითად ხასიათდება სტუმრის მიღების/მისალმების ნაწილი. თუმცა, განსხვავებული სურათია დამშვიდობების ნაწილში. დაკვირვების მესამედ ნაწილზე მეტ ობიექტში, მომხმარებლებს არ მიუღიათ ღიმილიანი დამშვიდობება და არც ხელახალი მიპატიჟება. ამასთან, კვების ობიექტების მხოლოდ 30%-ში ჰქონდათ მიმტანებს სამკერდე ნიშნები“ – აღნიშნულია კვლევაში.

 

 

რაც შეეხება რეკომენდაციებს, „იდუმალი სტუმრის“ რეკომენდაციები ასეთია:

 

მნიშვნელოვანია, კვების ობიექტებზე დაკვირვების გზით, განისაზღვროს მომსახურე პერსონალის, სამზარეულოში აღჭურვილობის და მზარეულთა რაოდენობის დამატების საჭიროება.

 

სასურველია, მომსახურე პერსონალმა მიიღოს ინფორმაცია, გამოუვალ სიტუაციაში, როდესაც ვერ ხორციელდება დროის ეფექტურ მონაკვეთში მომსახურების მიღება,  მომხმარებელთან სათანადო კომუნიკაციის სტანდარტის შესახებ – აუხსნას მიზეზი, შეატყობინოს კერძის მიღების სავარაუდო დრო, შესთავაზოს სხვა პროდუქტით გამასპინძლება და ა.შ.  

 

მნიშვნელოვანია, მომსახურე პერსონალს ჰქონდეს სრულყოფილი ინფორმაცია მენიუში შემავალი კერძების შემადგენლობის შესახებ. გარდა ამისა, გამოიჩინოს ინიციატივა და დაეხმაროს მომხმარებელს კერძის შერჩევაში, მომხმარებლის გემოვნებას/რაციონს შეუსაბამოს კვების ობიექტის მენიუში არსებული რომელიმე კერძი.

 

განსაკუთრებით ყურადღება უნდა გამახვილდეს მომსახურების სისწრაფეზე. მნიშვნელოვანია, მომსახურე პერსონალმა მისალმებისთანავე მოიპოვოს მომხმარებლის კეთილგანწყობა და შეძლოს მისი შენარჩუნება სწრაფი და გულისხმიერი მომსახურებით.

 

აჭარის ტურისმისა და კურორტების დეპარტამენტის კვლევის მიზანია კვების ობიექტებში მომსახურების (სერვისის) ხარისხის პრობლემატიკის დადგენა, ბოლო 3 წლის განმავლობაში ჩატარებული გადამზადების კურსების ეფექტურობის განსაზღვრა და ანალიზის საფუძველზე 2014-2015 წლების გადამზადების კურსების დაგეგმვა.

 

 

გადაბეჭდვის წესი