ნეტგაზეთი • RU

ნიგოზი, გოჭი, ინდაური, ყველი – რამდენით გაძვირდა საკვები პროდუქტები ბათუმის ბაზარში

„მოდის ხალხი და ფასს რომ იგებს, უკან ბრუნდება, მიდის ცარიელი,“ – ამბობს თამაზ დარჩიძე, რომელიც ბათუმის აგრარულ ბაზარში ყველს ყიდის. წინასაახალწლო დღეებში თითქმის ყველა პროდუქტი გაძვირდა, თუმცა ყველი განსაკუთრებით. ამას ყველით მოვაჭრეებიც არ უარყოფენ.

„12 – 13 ლარი რომ ღირდა იმერული ყველი აქამდე, ახლა 18 ლარი ღირს კილოგრამი, სულგუნის ფასი 25 ლარია, შებოლილი სულგუნი – 27 ლარი, აჭარული ყველი – 14 ლარი ღირს…

გაძვირდა ყველაფერი:  ზეთი, პურის ფქვილი, ქათმის ფილე, ამიტომაც გაძვირდა ყველი და მთლიანად აგრარული ბაზარი,“ – გვითხრა თამაზ დარჩიძემ.

გოჭის ფასი 80 ლარიდან იწყება, ქათმის კი, საშუალოდ, 30 ლარიდან. ინდაურის შესაძენად სულ მცირე 70 ლარი დაგჭირდებათ. მოვაჭრეები ამბობენ, რომ ფასები ამ პროდუქტებზე დიდად არ გაზრდილა, რადგან ადამიანებს ყიდვა უჭირთ.

იგივე გვითხრეს საქონლის ხორცის სექციაშიც. ხორცის ფასი ხარისხის მიხედვით 18 ლარიდან იწყება. ხორცით მოვაჭრეების თქმით, წინასაახალწლო დღეებში საქონლის ხორცი საშუალოდ მხოლოდ 1 – 2 ლარით გაძვირდა.

მყიდველები ბაზარში ბევრი დაგვხვდა, თუმცა მოვაჭრეების თქმით, ეს მესამედია წინა წლების წინასაახალწლო დღეებთან შედარებით

მოქალაქეებს უჭირთ იმ პროდუქტის გამოყოფა, რომელიც ყველაზე მეტად გაძვირებულია

გაძვირდა ნიგოზიც. ქართული ნიგოზი, ერთი კილოგრამი, საშუალოდ, 30 – 32 ლარი ღირს.

გაძვირდა ბოსტნეულიც. მაგალითად, გაორმაგდა ბულგარულის, ასევე კიტრის და პომიდვრის ფასი. „ერთი ცალი ბულგარული უკვე 2 ლარი გამოდის,“ – გვითხრა ბულგარულით მოვაჭრემ.

 

კომბოსტოს ფასი ბათუმის აგრარულ ბაზარში 2 ლარია. ბოსტნეულიდან არ გაძვირებულა მხოლოდ კარტოფილი და ლობიო.

 

წინასაახალწლო დღეებში გაძვირდა მწვანილიც. კილოგრამი მწვანილის ფასი 6 ლარია, რამდენიმე დღის წინ 4 ლარი იყო.

 

ნეტგაზეთის მასალების სხვა გამოცემებში გადაბეჭდვის წესი
ავტორი