მთავარი,სიახლეები

განათლების მინისტრი დემირელის სკოლის გამომგონებელ მოსწავლეებთან

21.03.2017 • 1983
განათლების მინისტრი დემირელის სკოლის გამომგონებელ მოსწავლეებთან

„ცოცხალი საკვები“ – ასე ეწოდება ქართველი მოსწავლეების ახალ გამოგონებას, რომელიც ქუთაისში, წერეთლის სკოლის მოსწავლეებს – მაია ერაძესა და გიორგი ფხაკაძეს ეკუთვნით.  მათ დიაბეტური პროდუქტი შექმნეს, მხოლოდ ქართული ნედლეულის გამოყენებით. პროექტი უკვე რამდენიმე კონკურსის გამარჯვებულია და ახალგაზრდები მაისში აშშ-ში, საერთაშორისო კონკურსზეც წარადგენენ. ინფორმაციას დემირელის სკოლის „ნორჩ გამომგონებელთა“ კლუბი ავრცელებს.

სკოლის ინფორმაციით, ​დიეტური პროდუქტების შესაქმნელად მარიამმა და გიორგიმ  მხოლოდ ქართული კულტურები შეარჩიეს: „დაბალგლიკემიური სოიო, ამარანტი, ოსპი და ტოპინამბური. ამარანტი უნიკალურ ნივთიერებას ანტიოქსიდანტ – სკვალენს შეიცავს, რომელიც ხელს უწყობს იმუნიტეტის ამაღლებას ქსოვილების ჟანგბადით გამდიდრების ხარჯზე. ​სწორედ ამ განსაკუთრებული ნედლეულის გამოყენებით დაიწყეს მოსწავლეებმა კვლევები, რომ საბოლოოდ ახალი პროდუქტი მიეღოთ. საბოლოოდ  აღმოცენებული მარცვლეულის გამოყენებით ნორჩმა მეცნიერებმა შექმნეს საკვები პროდუქტი სოიოს რძის, სოიოს გამონაწნეხის, მისი სხვა პროდუქტებისა და პურის სახით“.

განცხადებაში ასევე აღნიშნულია, რომ „ახალი ტექნოლოგიით დამზადებულ პურში გლიკემიური ინდექსი 28 ერთეულს შეადგენს, მაშინ, როდესაც დიაბეტით დაავადებულთათვის მისაღებია 40-ზე დაბალი მაჩვენებელი“.

ქუთაისში წერეთლის სკოლა დემირელის სკოლების ქსელში შედის. ამ ქსელში შედიოდა ბათუმში არსებული „შაჰინის სკოლა-ლიცეუმიც“, რომელიც ავტორიზაციის საბჭომ 2017 წლის თებერვალში დახურა.

ამავე თემაზე:

„დაგვიბრუნეთ ჩვენი სკოლა“- შაჰინის კოლის მოსწავლეების საპროტესტო აქცია

შაჰინის სკოლის დირექტორი: „ეჭვი გვაქვს, სკოლის დახურვა პოლიტიკური საკითხია.

 

 

გადაბეჭდვის წესი


ასევე: