გატარებული ხორცის შენახვის ვადა 6 საათია – კიდევ რა უნდა ვიცოდეთ ხორცის შეძენისას

სურსათის ეროვნული სააგენტო, რეკომენდაციებს ავრცელებს – თუ რა უნდა გაითვალისწინოს მომხმარებელმა ხორცის შეძენისას.

უპირველ ყოვლისა აუცილებელია, რომ ხორცის რეალიზაციისას და შეძენისას ხორცი მოთავსებული იყოს სამაცივრე განყოფილებაში. იდეალურ პირობებში, ხორცის შენახვის საუკეთესო ტემპერატურა არის +6 გრადუსი.

  • მომხმარებელმა ხორცის შეძენისას ყურადღება უნდა მიაქციოს (დახლზე ან დახლში განთავსებულ) ეტიკეტირებას, რადგან ეტიკეტზე მოთავსებულია ყველა ის ინფორმაცია, რომელიც აუცილებლად უნდა იცოდეს მომხმარებელმა.
  • რეგულაციების მიხედვით, ეტიკეტზე უნდა ეწეროს სურსათის წარმოშობის ქვეყანა, სასაკლაოს აღიარების ნომერი, საიდენტიფიკაციო კოდი, ცხოველის საყურე ნიშნის ნომერი, მომწოდებლის პირადი ნომერი, წონა, დამზადების თარიღი და შენახვის ვადა.
  • საქართველოს კანონმდებლობით, ხორცის შენახვის ვადა არის 48 საათი.

„მინდა მივმართო იმ მომხმარებლებს, რომლებიც სარგებლობენ გატარებული ხორცით, ე.წ. ფარშით და შევახსენო მათ, რომ გატარებული ხორცის შენახვის ვადა არის ხორცის გატარებიდან 6 საათი” – ამბობს  ვიდეომიმართვაში ვასილ ბასილაძე, სურსათის ეროვნული სააგენტოს თბილისის საქალაქო სამსახურის უფროსი.

რაც შეეხება ხორცის გარეგნულ მხარეს, მყიდველმა ყურადღება უნდა მიაქციოს, რომ ხორცი არ იყოს მუქი შეფერილობის, კანზე არ ჰქონდეს ფუფხი და არ იყოს ლორწოვანი გარსის მქონე.

ნეტგაზეთის მასალების სხვა გამოცემებში გადაბეჭდვის წესი


ავტორი
ია ფრანგიშვილი არის გაზეთ "ბათუმელების" რეპორტიორი 2014 წლიდან